Tipo – det fineste melet

  • Utmalingsgraden forteller oss hvor stor andel av kornet, som er brukt. Hvetemel i Norge for eksempel har 78% i utmaling
  • Tipomel er en mel type som skal gjøre bakingen mye enklere, den fungerer mye bedre enn andre mel typer og gir en ekstra god smak. Tipo betyr ¨hvilken type¨, mens numrene avgjør hva som har blitt gjort med melet. For eksempel: fin malt mel eller grovt mel.
  • Protein innholdet i tipo er selve forklaring på melets bake evne, den er veldig annerledes i forhold til andre produkter som ikke er fra Italia. Proteinet tar til seg vannet mye mer, som gjør at strukturen i brødet blir mye bedre.
  • Alle melene passer til pizza, focaccia og ciabatta. De gir et mer saftigere brød. Melet er finmalt på italienske tradisjoner.
  • Tipo 0 er et mel som egner seg til baking av pizza. Den er grov, men den har 65% i utmalingsgrad. Tipo-0 har en protein variasjon mellom 9% til 10%
  • Tipo 00 er et mel som egner seg til fremstilling av pasta eller baking av focaccia eller baguette. Den er finmalt og har 55% i utmalingsgrad. Tipo 00 har en proteinvariasjon mellom 7,4 til 9%.

Oppbevaring

  • Tipo kan være oppbevart i posen som du kjøper i, men vis du er redd for å få mel biller kan vi anbefale at du putter melet i tette krukker eller i en glass beholder.
  • Dersom du har melet i et fuktig sted er sjansen større for å få mel biller.
  • Tipo har holdbarhet på 12-18 måneder, men melet kan blir oppbevart i det uendelige dersom det blir oppbevart mørkt og tørt.