Tipomel

Det finnes to forskjellige typer tipomel, de kalles tipo 0 og tipo 00. Forskjellen er malingsgraden på melet. Tipo 0 er et grovere malt mel, mens tipo 00 er finmalt hvetemel. De to forskjellige typene har forskjellige bruksområder. Tipo 0 passer best til produksjon av for eksempel: Focaccia, pasta o.l. Tipo 00 er egnet som italiensk pizzamel og blir benyttet i hele verden for å lage autentisk, sprø og smaksrik pizza.

CAPUTO HVETEMEL TIPO-00

DALLARI HVETEMEL TIPO-0

DALLARI HVETEMEL TIPO-00

Oppbevaring

  • Tipo kan være oppbevart i posen som du kjøper i, men vis du er redd for å få mel biller kan vi anbefale at du putter melet i tette krukker eller i en glass beholder.
  • Dersom du har melet i et fuktig sted er sjansen større for å få mel biller.
  • Tipo har holdbarhet på 12-18 måneder, men melet kan blir oppbevart i det uendelige dersom det blir oppbevart mørkt og tørt.